Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torskrygg med pepparrotscrème, Körvelfrästa Champinjoner och vitvinssås

Ingredienser

  • Torskrygg – 300-350 g
  • Riven pepparrot – 1 dl
  • Creme fraiche – 1 dl
  • Pressad citron – 1 msk
  • Championjoner – 6 st
  • Schalottenlök – 1 st
  • Hackad körvel – 1 dl
  • Vitt vin – 2 dl
  • Koncentrerad fiskfond – 2 msk
  • Vatten – 1 dl
  • Grädde – 2 dl

Instruktioner

  1. Börja med pepparrotscremen. Vispa creme fraichen hårt tills den blir fast, detta tar ca 3-5 min med en elvisp. Blanda med pepparrot, citronsaft, salt och peppar och ställ svalt till servering.
  2. Om du ska servera potatis till kan du börja koka den nu.
  3. Kvarta champinjonerna och hacka löken. Stek i smör med salt och peppar. Håll varmt i en ugn på ca 80 grader. Blanda i körvel precis innan servering.
  4. Dela upp torken i portionsbitar. Stek i en stekpanna med skinnsidan ner i ca 3 minuter. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. Fibrerna skall nästan börja dela på sig. Håll varmt i ugnen.
  5. Vrid upp värmen och koka ihop vätskan till ca hälften. Häll i grädden och koka upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar och ev lite extra citronsaft. Om du vill ha en tjockare sås, red den med lite maizena blandat i vatten.
  6. Servera med lite färsk körvel och citron.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept