Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Svärdfisk, tomatrisotto och lök- och citronmix

Ingredienser

  • Salt – 1 tsk
  • Olivolja – 1 msk
  • Svärdfisk kotletter – 2 st à 200 g
  • Strösocker – 2 krm
  • Cocktailtomater – 1 st ask
  • Salt – 2 krm
  • Vatten – 0.5 l
  • Tomater, soltorkade i olja – 4 st
  • Rödlök – 0,5 st
  • Grönsaksbuljongtärning – 1 st
  • Vitt vin – 2 dl
  • Arborioris – 2 dl
  • Gräslök hackad – 0,5 dl
  • Schalottenlök – 1 st
  • Vitlöksklyfta – 1 st
  • Citronsaft – 1 msk

Instruktioner

  1. Tillbehör: Sätt ugnen på 225°. Olja en liten ugnssäker form. Rulla tomaterna i oljan, strö sockret över. Ugnsbaka dem i mitten av ugnen, ca 20 min.
  2. Risotto: Hacka och fräs rödlöken i olivolja på medelvärme under omrörning, 3-4 min. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  3. Smula buljongtärningen över riset. Blanda vin och vatten i en kanna. Späd med blandningen, lite i taget, tills det mesta av vätskan kokat in. Det tar 30-40 min. Grovhacka och tillsätt soltorkade tomater. Värm precis före servering.
  4. Lök- och citronmix: Grovhacka schalottenlök, vitlök och gräslök. Mixa tillsammans med olja, citronsaft och salt. Ställ svalt till servering.
  5. Fisk: Hetta upp olivolja i en grillpanna. Salta fisken på båda sidor. Grilla den i het panna 2-3 min på var sida beroende på tjocklek.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept