Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grillad tonfisk med nudelsallad och wasabi

Ingredienser

  • Tonfisk kotletter – 600 g, 3 st
  • Teryakimarinad – 2 dl
  • Rapsolja – 2 msk
  • Glasnudlar – 100 g
  • Morötter – 1 st stor
  • Gurka – 1/2 del
  • Purjolök – 1/4 del
  • Risvinäger – 2,5 msk
  • Honung – 1 msk
  • Chili – 1/2 hackad
  • Orientalisk fisksås (fish sauce) – 4 msk
  • Soja (ljus) – 2 msk
  • Vatten – 4 msk
  • Smör – 50 g

Instruktioner

  1. Låt tonfisken tina långsamt i kylskåp. Blanda ihop marinaden och lägg ner tonfisken.
  2. Gör salladen: Koka glasnudlarna efter anvisning på förpackningen och spola dem med kallt vatten. Låt rinna av i sil.
  3. Skala och strimla moroten tunt med hjälp av en potatisskalare.
  4. Strimla gurkan på samma sätt. Skiva purjolöken.
  5. Smält ihop vinäger och honung i en kastrull på medelvärme. Ta från värmen och blanda i övriga ingredienser till dressingen.
  6. Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen.
  7. Ta upp tonfisken, torka av den och grilla cirka 1 min per sida. Fisken ska gärna vara lite rå i mitten.
  8. Servera med sallad och wasabismör.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept