Hoppa till innehåll
Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
Meny
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
0
kr
0
Varukorg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
Meny
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
0
kr
0
Varukorg
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
Meny
Fisk
Skaldjur
Löjrom & Caviar
Vilt
Kött
Om oss
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Grillad tonfisk med nudelsallad och wasabi
november 1, 2023
Ingredienser
Tonfisk kotletter – 600 g, 3 st
Teryakimarinad – 2 dl
Rapsolja – 2 msk
Glasnudlar – 100 g
Morötter – 1 st stor
Gurka – 1/2 del
Purjolök – 1/4 del
Risvinäger – 2,5 msk
Honung – 1 msk
Chili – 1/2 hackad
Orientalisk fisksås (fish sauce) – 4 msk
Soja (ljus) – 2 msk
Vatten – 4 msk
Smör – 50 g
Instruktioner
Låt tonfisken tina långsamt i kylskåp. Blanda ihop marinaden och lägg ner tonfisken.
Gör salladen: Koka glasnudlarna efter anvisning på förpackningen och spola dem med kallt vatten. Låt rinna av i sil.
Skala och strimla moroten tunt med hjälp av en potatisskalare.
Strimla gurkan på samma sätt. Skiva purjolöken.
Smält ihop vinäger och honung i en kastrull på medelvärme. Ta från värmen och blanda i övriga ingredienser till dressingen.
Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen.
Ta upp tonfisken, torka av den och grilla cirka 1 min per sida. Fisken ska gärna vara lite rå i mitten.
Servera med sallad och wasabismör.
Dela receptet:
Facebook
Twitter
Pinterest
Föregående
Föregående
Nästa
Nästa
Fler goda recept
Lax med sparris och västerbottensås
Grillspett med baconlindad Marulk
Räksallad med Rhode Island
Stekt röding med primörsalsa
Grillad tonfisk med nudelsallad och wasabi
Svärdfisk, tomatrisotto och lök- och citronmix