Sätt ugnen på 120 grader. Ringla oljan på en plåt eller i en ugnssäker form. Strö på lite flingsalt och lägg gösfiléerna på saltet med skinnsida uppåt. baka i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills skinnet lossnar lätt.
Blanda majonäs, vitlök, citronskal, persilja och olja. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut fisken ur ugnen och dra försiktigt bort skinnet. Strö över örter, stekta brödsmulor och krydda med flingsalt och peppar. Klicka eller spritsa ut majonäsen på fisken. Servera direkt, gärna med en sallad och nykokt potatis.
Stekta brödsmulor
1 bit surdegsbröd eller vitt bondbröd
neutral olja och smör till stekning
flingsalt
Gör såhär:
Skär bort kanterna på brödet. Mixa eller riv brödet grovt. Stek brödsmulorna på medelvärme i olja och lite smör i en stekpanna tills de är frasiga och gyllenbruna. Krydda med lite flingsalt och låt dem rinna av på hushållspapper.