Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ugnsbakad gös med ört- och vitlöksmajonäs

Ingredienser

För 4 personer behöver du:
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 4 gösfiléer med skinn, fjällade (testa även med annan fisk)
  • rikligt med plockade färska örter, t ex persilja, timjan och basilika
  • 4 msk stekta brödsmulor (se recept nedan)
  • svartpeppar
Till ört- och vitlöksmajonäsen behöver du:
  • 2 dl god majonäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • Sallad
  • nykokt potatis

Instruktioner

Sätt ugnen på 120 grader. Ringla oljan på en plåt eller i en ugnssäker form. Strö på lite flingsalt och lägg gösfiléerna på saltet med skinnsida uppåt. baka i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills skinnet lossnar lätt. Blanda majonäs, vitlök, citronskal, persilja och olja. Smaka av med salt och peppar. Ta ut fisken ur ugnen och dra försiktigt bort skinnet. Strö över örter, stekta brödsmulor och krydda med flingsalt och peppar. Klicka eller spritsa ut majonäsen på fisken. Servera direkt, gärna med en sallad och nykokt potatis. Stekta brödsmulor 1 bit surdegsbröd eller vitt bondbröd neutral olja och smör till stekning flingsalt Gör såhär: Skär bort kanterna på brödet. Mixa eller riv brödet grovt. Stek brödsmulorna på medelvärme i olja och lite smör i en stekpanna tills de är frasiga och gyllenbruna. Krydda med lite flingsalt och låt dem rinna av på hushållspapper.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept