Skär bort ev. skinn på torsken. Plocka ben om du hittar några.
Dela torsken i fyra lika stora bitar.
Salta och peppra på torsken och låt den ligga medan du förbereder resten.
Skala morötter och potatis.
Dela morötterna i slantar och potatisen i grova bitar.
Koka potatisen mjuk i ca 15-20 minuter.
Skär bacon i tärningar.
Stek bacontärningarna knapriga och lägg sedan över dem på hushållspapper.
Gör såsen: blanda grädde, crème fraiche och fiskbuljongtärning samt citronsaft. Koka upp till första bubblan och ta sen från värmen. Tillsätt persiljan. Låt stå.
Koka ärtor och morotsslantar mjuka i vatten ett par minuter.
Häll av dem.
Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar.
Stek torsken i smör i ca 5 minuter per sida för tjocka bitar och 3-4 minuter för lite mindre tjocka. Ös med smör. Kontrollera så att torsken är fint stek genom att försiktigt se så att den precis faller isär i tjocka flagor med ex en kniv och gaffel. Stek annars lite till på låg värme och ös med smör. Torsken kan också brynas i smör och sedan gå klart i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Servera torskryggen öst med smöret den stekt i samt garnerad med knaprig bacon; vidare med fisksås, potatismos, ärtor och morotsslantar. Pressa gärna lite citronsaft över torsken vid servering.