Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torskryggfilé med bacon

Ingredienser

  • Torskrygg, gärna skrei – 4 st
  • Smör – 75 g
  • Potatismos – 600 g potatis
  • Smör – 100 g
  • Mjölk – 1 dl
  • Grädde – 1 dl
  • Creme fraiche – 2,5 dl
  • Fiskbuljong – 1 tärning
  • Citronsaft – 1 msk
  • Hackad persilja – 2 msk
  • Salt
  • Vitpeppar eller svartpeppar – 1 krm
  • Backon – 1 paket, 150 g
  • Morötter – 4 st
  • Gröna ärtor – 300 g

Instruktioner

  1. Skär bort ev. skinn på torsken. Plocka ben om du hittar några.
  2. Dela torsken i fyra lika stora bitar.
  3. Salta och peppra på torsken och låt den ligga medan du förbereder resten.
  4. Skala morötter och potatis.
  5. Dela morötterna i slantar och potatisen i grova bitar.
  6. Koka potatisen mjuk i ca 15-20 minuter.
  7. Skär bacon i tärningar.
  8. Stek bacontärningarna knapriga och lägg sedan över dem på hushållspapper.
  9. Gör såsen: blanda grädde, crème fraiche och fiskbuljongtärning samt citronsaft. Koka upp till första bubblan och ta sen från värmen. Tillsätt persiljan. Låt stå.
  10. Koka ärtor och morotsslantar mjuka i vatten ett par minuter.
  11. Häll av dem.
  12. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar.
  13. Stek torsken i smör i ca 5 minuter per sida för tjocka bitar och 3-4 minuter för lite mindre tjocka. Ös med smör. Kontrollera så att torsken är fint stek genom att försiktigt se så att den precis faller isär i tjocka flagor med ex en kniv och gaffel. Stek annars lite till på låg värme och ös med smör. Torsken kan också brynas i smör och sedan gå klart i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
  14. Servera torskryggen öst med smöret den stekt i samt garnerad med knaprig bacon; vidare med fisksås, potatismos, ärtor och morotsslantar. Pressa gärna lite citronsaft över torsken vid servering.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept