Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torskrygg med kantareller

Ingredienser

  • Torskrygg 2 personer – 2 portionsbitar
  • Kantareller – 200 g
  • Färska rårörda lingon – 2 msk
  • Smör – 1 dl
  • Färsk dill – 1 msk
  • Creme fraiche – 4 msk
  • Skal från en halv citron
  • Potatis – 400 g
  • Mjölk – 1 dl
  • Smör – 3 msk
  • Citronsaft – 1 msk
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

Gör potatismoset med smör, mjölk och citronsaft. Smält smöret och blanda med dillen, smaka av med salt och peppar. Håll ljummen. Bryn torsken i lite smör på skinnsidan och lägg i en form och baka den i ugnen på 100°C till den har 55 grader i innertemperatur. Under tiden fräser du kantarellerna i smör tills de är gyllenbruna och det knäpper i svampen. Blanda creme fraiche med citronskalet. Servera torsken med moset, kantarellerna, creme friache, smält dillsmör och lingon.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept