1. Hacka de rökta chilifrukterna och äpplet och ha ner allt i en kastrull med lite smör. Låt det fräsa några minuter under omrörning, ha sedan ner socker och vatten – ca en deciliter åt gången. Salta och peppra och låt sedan chutneyn puttra på svag värme under lock. När vätskan reducerats, ha på mer vatten. Låt puttra ca 30 minuter. Ha ner hallonen mot slutet. Låt puttra ca 5 minuter till och låt det sedan svalna.
2. Rosta solrosfröna i en torr panna, häll sedan av i en skål.
3. Gnugga champinjonerna rena ifrån smuts. Smält smör i stekpannan och pressa i vitlök. Ha ner champinjonerna hela och fräs dem i några minuter i smöret. Skiva upp blomkålet och purjolöken och ha ner med champinjonerna. Hacka dragonen och ha ner den samt de rostade solrosfröna. Krydda och stek till blomkålet mjuknat en aning (ca 10 minuter). Blanda ihop allt i en skål tillsammans med tärnad avocado, sallad, avrunna gröna ärtor och olivolja. Ett extra varv med kryddor kan behövas.
4. Pressa vitlöken och massera in i tonfisken. Pressa över citron och krydda. Stek max 1 minut per sida.