Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tonfisk med stekt blomkålssallad och chilichutney

Ingredienser

  • Röd chili- och hallonchutney:
  • 2 rökta chilifrukter
  • 1 rött äpple
  • 1/2 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl frysta hallon
  • salt, peppar
Stekt blomkålssallad:
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100g små skogschampinjoner
  • 500g blomkål
  • 10 cm purjolök
  • 1 kruka dragon
  • 2 avocado
  • 70g blandsallad
  • 1 burk gröna ärtor (400g)
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
Tonfisk:
  • 4 bitar tonfisk (ca 2 cm tjocka)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron
  • salt, peppar

Instruktioner

1. Hacka de rökta chilifrukterna och äpplet och ha ner allt i en kastrull med lite smör. Låt det fräsa några minuter under omrörning, ha sedan ner socker och vatten – ca en deciliter åt gången. Salta och peppra och låt sedan chutneyn puttra på svag värme under lock. När vätskan reducerats, ha på mer vatten. Låt puttra ca 30 minuter. Ha ner hallonen mot slutet. Låt puttra ca 5 minuter till och låt det sedan svalna. 2. Rosta solrosfröna i en torr panna, häll sedan av i en skål. 3. Gnugga champinjonerna rena ifrån smuts. Smält smör i stekpannan och pressa i vitlök. Ha ner champinjonerna hela och fräs dem i några minuter i smöret. Skiva upp blomkålet och purjolöken och ha ner med champinjonerna. Hacka dragonen och ha ner den samt de rostade solrosfröna. Krydda och stek till blomkålet mjuknat en aning (ca 10 minuter). Blanda ihop allt i en skål tillsammans med tärnad avocado, sallad, avrunna gröna ärtor och olivolja. Ett extra varv med kryddor kan behövas. 4. Pressa vitlöken och massera in i tonfisken. Pressa över citron och krydda. Stek max 1 minut per sida.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept