Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stekt skrei med mandelpotatispuré och baconsmör

Ingredienser

  • Skrei torskrygg – 400 g
  • Grovt havssalt
  • Smör
  • Mandelpotatis – 400 g
  • Grädde – 1,5 dl
  • Smör – 25 g
  • Riven västerbottenost – 50 g
  • Tärnad bacon – 130 g
  • Osaltat smör – 130 g
  • Soya – 2 tsk
  • Gul lök – en halv
  • Finriven ingefära – 1/2 tsk
  • Finhackad gräslök – 2 msk
  • Granatäpple – 2 msk

Instruktioner

Gör så här: Strö rikligt med grovsalt över fisken, låt ligga 20-30 minuter. Skölj bort saltet och torka med hushållspapper. Under tiden gör du i ordning mandelpotatismos och baconsmöret. Innan servering stek skreien i smör 3-4 minuter på vardera sida tills du har en innertemeratur på 48 grader. Mandelpotatispuré: Koka upp potatis och vatten, när vattnet kokar upp, tillsätt ett par tsk salt, koka mandelpotatisen mjuk. Mosa med potatisstöt och blanda med grädde, smör och Västerbottenost, smaka av om det behövs mer salt. Baconsmör: Fräs baconet i en stekpanna så det blir knaperstekt. Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda ner bacon, lök, soya och ingefära. Värm upp baconsmöret och blanda ner gräslök och granatäpplen. Servera! Lycka till!

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept