Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stekt rödspättafilé med kantarellsås

Ingredienser

  • Rödspättafiléer – 4 st
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör – 3 msk
  • Ströbröd
  • Kantareller – 200 g
  • Schalottenlök – 1 st
  • Smör – 2 msk
  • Vetemjöl – 2 msk
  • Vatten – 1 dl
  • Kycklingfond – 1 msk
  • Matlagningsgrädde – 3 dl
  • Torr sherry – 1 msk
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Kantarellsås: Ansa och riv kantarellerna i bitar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör tills vätskan är klar och svampen börjar ta färg. Tillsätt mjöl och rör om.
  2. Späd i omgångar med vatten blandat med kycklingfond och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med sherry, salt och peppar.
  3. Salta och peppra fisken. Lägg varje fiskfilé dubbel på längden och vänd dem i ströbröd. Stek fisken i en stekpanna med rikligt med smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
  4. Servera fisken med kantarellsås, kokt potatis och broccoli .

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept