Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stekt röding med rödbets risotto

Ingredienser

  • Fiskkillens rödingfilé – 4 x 200 g
  • Smör – 100 g
  • Nymald vitpeppar
  • Flingsalt
  • Rödbetor – 6 st
  • Schalottenlök – 3 st
  • Vitlöksklyfta – 2 st
  • Rapsolja – 3 msk
  • Risottoris – 3 dl
  • Vitt vin – 3 dl
  • Rosmarin torkad – 1 krm
  • Buljong – 6 dl
  • Riven ost (lagrad) – 2 dl
  • Chèvre – 100 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk rosmarin – 4 st kvistar

Instruktioner

Skala rödbetorna och koka dem nästan är mjuka. Spar vattnet de kokat i och använd som bas till buljongen,  lägg ned buljongtärningen/ar.   Riv hälften av betorna tunt på ett rivjärn.   Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknat.   Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.   Häll på vinet, rör om och låt riset absorbera vinet. Tillsätt den torkade rosmarinen. Sänk värmen på spisen.   Häll på lite buljong, rör om, låt sjuda. När det mesta av vätskan dunstat bort häller du på mer buljong och vin. Fortsätt så tills riset är al dente, det vill säga mjukt men med en hård kärna. Glöm inte att röra om ofta.   Riv osten och rör ned tillsammans med de rivna rödbetorna, när riset är så gott som klart. Smaka av med salt och peppar.   Lägg upp risotton på tallrikar och smula över chèvren och skiva rödbetor över. Toppa med lite färsk rosmarin.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept