Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stekt gösfilé med kapris, bacon och pepparrot

Ingredienser

  • Fiskkillens Gösfilé – 500 g
  • Lime – 1 st
  • Kapris – 2 msk
  • Bacon – 100 g
  • Gräslök – 5 msk
  • Rädisor – 4 st
  • Färsk pepparrot – 3 msk
  • Smör – 2 msk
  • Potatis – 450 g
  • Mjölk – 0,5 dl
  • Grädde – 1 dl
  • Smör – 100 g
  • Muskot, riven
  • Salt (efter smak)
  • Peppar (efter smak)

Instruktioner

Tillbehör Hacka baconen fint, små tärningar. Stek det så att det är klart. Skiva rädisorna i små stavar, riv pepparroten och fin hacka gräslöken. Skär bort allt skal på limen så fruktköttet kommer fram. Skär sedan klyftor av fruktköttet, undvik det vita, endast fruktkött ska finnas på klyftorna. Gös Stek fisken i smör i en stekpanna. Tillbehör Använd gärna samma stekpanna för att steka tillbehören. Ta kapris, rädisor, lime-klyftor, bacon och gräslöken i panna, låt det värmas i det sista av smöret. Potatispuré Gör potatispurén, använd skalad och kokad potatis. Blanda det med uppkokad mjölk och grädde, smör och lite finriven muskot efter smak. Salt och peppra. Konsistensen på purén ska vara en blandning mellan puré och sås. Vid servering Lägg purén mitt på tallriken, fisken ovanpå och toppa med de smörstekta tillbehören samt lite riven pepparrot på toppen. Smaklig måltid!

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept