Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Smörstekt Gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Ingredienser

  • Fiskkillens Gösfilé – 600 g
  • Vetemjöl – 2 msk
  • Salt – 1 tsk
  • Svartpeppar – 1 krm
  • Smör – 25 g
  • Mjölig potatis – 300 g
  • Jordärtskockor – 400 g
  • Vispgrädde – 3 dl
  • Bladspenat – 6 dl
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela ev fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 min på varje sida. Serveringsförslag: Servera fisken nystekt med purén och ev skirat smör.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept