Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skrei torskryggfilé med ägg och kapris

Ingredienser

  • Skrei – 800 g
  • Salt – 1 msk
  • Vitlök – 2 klyftor
  • Smör – 1 msk
  • Ägg – 2 st
  • Räkor – 100 g
  • Pepparrot
  • Smör – 150 g
  • Schalottenlök – 1 styck
  • Kapris – 3 msk
  • Citronjuice – 2,5 tsk
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  2. Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
  3. Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
  5. Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept