Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis

Ingredienser

  • Sötpotatis – 500 g
  • Fast potatis – 600 g
  • Olivolja – 2 msk
  • Timjan – 1 tsk
  • Torskrygg – 600 g
  • Senap – 2 msk
  • Paprikapulver – 1 tsk
  • Salt – 2 krm
  • Peppar – 1 krm
  • Ströbröd – 1 dl
  • Olivolja – 1 msk
  • Körsbärstomater – 250 g
  • Persilja – 1/2 kruka
  • Gräddfil – 1,5 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  3. Torsk: Bred senapen på torskfiléerna. Strö över paprikapulver, salt, peppar och ströbrödet. Ringla olivoljan över torsken. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
  4. Dela tomaterna.
  5. Gräddfil: Hacka persiljan och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera torsken med potatisen, tomaterna och gräddfilen.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept