Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seabass med ugnsrostade grönsaker

Ingredienser

  • Seabass filé – 500 g
  • Rapsolja
  • Smör – 2 msk
  • Schalottenlök – 2 st
  • Vitt vin – 2 dl
  • Vatten – 2 dl
  • Vitvinsvinäger – 3 msk
  • Fiskfond – 2 msk
  • Smör – 1 msk
  • Salt
  • Olivolja
  • Grön sparris – 1 knippe
  • Blomkål – 1 st
  • Knipplökar – 4 st
  • Broccoli – 2 st
  • Vattenkrasse
  • Körvel

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 200 grader.
  2. Klyv löken på mitten, dela ner blomkål och broccoli och lägg allt på en ugnsform. Olja och salta, ställ in i ugn 25 min.
  3. När 25 min gått, olja upp och salta sparrisen och lägg i dom i formen. Låt gå i ugnen ytterligare ca 5 min.
  4. I en panna, fräs finhackad schalottenlök, slå på vin och reducera tills hälften kvarstår. I med fiskfond, vitvinsvinäger och vatten, reducera (låt det koka på hög värme) ca 8 min eller tills den tjocknar något. Vispa sedan i smöret. Smaka av med salt och vinäger.
  5. Värm stekpannan. Torka av fisken, salta och olja in den. I med 3 msk olja i pannan, och stek sedan fisken med skinnsidan neråt, i ca 3 min. Vänd den sedan, i med smör och ös ca 2 min, eller tills innertemperatur når 45 grader. Servera!

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept