Här har du en smakrik förrätt – Sashimi tonfisk på frisk fänkålscoleslaw. Skivad tonfisk marineras i en härlig blandning av sesam, sojasås och limejuice, serverad på en säng av krispig fänkålscoleslaw med en krämig majonäs-dressing. En elegant och fräsch smakupplevelse som förenar delikatess med krispighet. Perfekt för dem som älskar smaker från det asiatiska köket!
Ingredienser
Vitkål
Fänkål
Salladslök
Röd chilli
Kikoman soya
Olivolja
Lime
Japansk majonäs
Ostronskivling (svamp)
Sesamfrön
Salt
Sashimi tonfisk
Instruktioner
Sashimi tonfisk på fänkåls coleslaw
Strimla:
50% vitkål
25% Fänkål
25% Salladslök
1 st röd chilli
Häll över
2 msk Kikoman soya
Saft från 2 st lime
2-3 msk olivolja eller kallpressad raps
Låt stå i kylen så länge som möjligt, helst över natten.
Ta ut och blanda upp med japansk majonäs. Går även bra med vanlig majonäs.
Smör stekt ostronskivling (svamp)
Rosta sesamfrön och blanda med orostade eller köp färdigblandade.
Rulla tonfisken på kanterna. Salta. Stek eller grilla tonfisken 30 sekunder på vardera sida.
Skiva och servera.