Rödtunga i vitvinssås, räkor & smörstekta champinjoner
november 1, 2023
Ingredienser
Rödtungafiléer – 800 g
Salt
Citronpeppar
Seafood & Fish krydda
Fiskfond – 2 dl
Vitt vin – 1 1/2 dl
Vispgrädde – 3 dl
Fiskkillens räkor
Instruktioner
Krydda fiskfiléerna. Vik dem på mitten och lägg i en smord ugnssäker form. Slå på ett par matskedar vitt vin och täck med smörat papper.
Baka fisken i 175 grader varm ugn 12-15 min beroende på storlek.
Koka upp vatten och fond. Häll i det vita vinet och koka ner till hälften. Slå i grädden och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
Smörstek champinjoner i stekpanna.
Slå såsen över den färdigpackade fisken. Garnera med räkor och champinjoner och ett par persiljekvistar.
Servera med (pressad) potatis, mos och/eller kokta grönsaker såsom broccoli, haricotes vertes och sojaböner.