Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rödtunga i vitvinssås, räkor & smörstekta champinjoner

Ingredienser

  • Rödtungafiléer – 800 g
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Seafood & Fish krydda
  • Fiskfond – 2 dl
  • Vitt vin – 1 1/2 dl
  • Vispgrädde – 3 dl
  • Fiskkillens räkor

Instruktioner

Krydda fiskfiléerna. Vik dem på mitten och lägg i en smord ugnssäker form. Slå på ett par matskedar vitt vin och täck med smörat papper. Baka fisken i 175 grader varm ugn 12-15 min beroende på storlek. Koka upp vatten och fond. Häll i det vita vinet och koka ner till hälften. Slå i grädden och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Smörstek champinjoner i stekpanna. Slå såsen över den färdigpackade fisken. Garnera med räkor och champinjoner och ett par persiljekvistar. Servera med (pressad) potatis, mos och/eller kokta grönsaker såsom broccoli, haricotes vertes och sojaböner.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept