Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rödingfilé med löjrom, blåmusslor och rotfrukter

Ingredienser

  • Fiskkillens rödingfilé – 4 st
  • Fiskkillens Kalix Löjrom – 4 msk
  • Olivolja – 1 msk
  • Salt och peppar – 1 tsk
  • Rotselleri – 500 g
  • Gulbetor – 200 g
  • Morötter – 300 g
  • Purjolök – 1 liten
  • Blomkål – 1/2 huvud
  • Blad från spetskål – 200 g
  • Rivet skal och saft – 1/2 citron
  • Sharlottenlök – 1 st
  • Hackad dill – 1 dl
  • Salt peppar – 1 tsk
  • Blåmusslor – 1 kg
  • Sharlottenlökar – 2 st
  • Vitlöksklyftor – 2 st
  • Kvistar av timjan – 5 st
  • Smör – 50 g
  • Creme Fraiche – 1 dl
  • Salt och peppar

Instruktioner

Rotfrukter: Sätt ugnen på 175°. Skala alla rotfrukter. Lägg sellerin på en plåt och baka i mitten av ugnen ca 1 tim. Lägg gulbetor, morötter och purjolök på plåten. Fortsätt baka ytterligare 30–45 min. Dela blomkålen i klyftor. Ångkoka dem och kålbladen 2–3 min. Blanda med citron, schalottenlök och dill. Musslor: Tvätta musslorna, släng de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna och koka under lock ca 5 min. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Vispa i smör och crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Röding: Sätt ugnen på 100°. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och baka fisken i mitten av ugnen till 50° innertemperatur 10–15 min. Lägg rotfrukter, kål, röding och musslor på en tallrik. Häll över den varma musselskyn och toppa med en klick löjrom.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept