Till den pocherade Hälleflundran tar jag ungefär 1,5 liter vatten, en gullök, lite purjolök, två lagerblad, en morot, lite kvistar persilja, liebsticka om det finns, 5-10 vitpepparkorn och salt. Koka upp vattnet med kryddor och grönt låt stå och dra.
Skrapa potatisen och sätt på kok.
Hacka en liten lök fint stek i smör och lite socker tills den blivit genomskinlig, tillsätt kantareller som hackats i lämplig storlek. Stek tills kantarellerna vattnat sig, koka bort vattnet tillsätt peppar och salt samt grädde, koka tills konsistensen blivit krämig.
Krydda med timjan och tillsätt eventuellt lite smör/mjölredning.
Värm upp grönsaks- och kryddbuljongen, lägg i Hälleflundran som skurits i lämpliga bitar och koka tills fisken är klar.
Serveras som på bilden (med varma tallrikar)