Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pocherad Hälleflundra med kantarellsås och röd sparrispotatis

Ingredienser

  • Hälleflundra 600-800g
  • Potatis (helst röd sparrispotatis)
  • Gul lök
  • 3 hg kantareller
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • Lite kantarellfond om du har, alternativt grönsaksfond
  • Färsk timjan
  • Lagerblad
  • Morot
  • Persilja
  • Libbsticka
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

Till den pocherade Hälleflundran tar jag ungefär 1,5 liter vatten, en gullök, lite purjolök, två lagerblad, en morot, lite kvistar persilja, liebsticka om det finns, 5-10 vitpepparkorn och salt. Koka upp vattnet med kryddor och grönt låt stå och dra. Skrapa potatisen och sätt på kok. Hacka en liten lök fint stek i smör och lite socker tills den blivit genomskinlig, tillsätt kantareller som hackats i lämplig storlek. Stek tills kantarellerna vattnat sig, koka bort vattnet tillsätt peppar och salt samt grädde, koka tills konsistensen blivit krämig. Krydda med timjan och tillsätt eventuellt lite smör/mjölredning. Värm upp grönsaks- och kryddbuljongen, lägg i Hälleflundran som skurits i lämpliga bitar och koka tills fisken är klar. Serveras som på bilden (med varma tallrikar)

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept