Dessa pankopanerade laxburgare med nötig coleslaw är en smakfull twist på klassiska burgare. Laxen är fint mixad och smaksatt med citron och dill, sedan panerad i krispigt panko-ströbröd. Serverad tillsammans med en krämig coleslaw som har en härlig nötig twist från rostade valnötter. En enkel och smakrik måltid som kommer att imponera på dina smaklökar!
Ingredienser
Laxburgare – 4 st
Morötter – 50 gram
Vitkål – 50 gram
Rivjärn – 50 gram
Grönkål – 50 gram
Majonäs – 2 msk
Cream Fraiche – 2 msk
Salt
Peppar
Ägg – 1 st
Vetemjöl – 2 msk
Panko
Hamburgebröd
Tomater
Gurka
Persilja
Ruccola
Instruktioner
Pankopanerad laxburgare med nötig coleslaw.
Gör såhär:
50 gram vardera av morötter, vitkål, rödkål och grönkål.
Riv dom i ett rivjärn och lägg i en skål. Hacka lite hasselnötter och blanda sedan i 2 msk majonäs och 2 msk cream fraiche.
Rör runt.
Blanda sedan i 1 msk sesamolja och smaka av med salt och peppar.
Börja med att göra en panko planering med 1 ägg, 2 msk vetemjöl och panko.
Doppa laxburgarna och stek på medelhög värme tills fisken får en fyllengul färg.
Serveras med gott hamburgebröd, tomater, gruka, persilja och ruccola.