Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Panerad Rödspätta med hemgjord remuladsås

Ingredienser

  • Rödspätta file – 500 g
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ägg – 2 st
  • Mjöl – 2 dl
  • Ströbröd – 2 dl
  • Smör
  • Kokt potatis
  • Matlagnings yougurt – 3/4 dl
  • Creme fraiche – 3/4 dl
  • Majonäs – 1/2 dl
  • Pickels – 80 g
  • Cayennepeppar

Instruktioner

Hacka pickelsen ( små inlagda gurkor ) och vänd ihop med creme fraiche , matlagnings yougurt & majonäs. Salta och dofta ner lite cayenne efter smak & tycke och ställ kallt i kylen fram till servering. En kall sås som passar till all fisk – särskilt god till torsk & rödspätta   Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt. Servera sedan med kokt potatis

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept