Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laxpudding

Ingredienser

  • Potatis mjölig sort – 10 st
  • Gul lök – 1 st
  • Fiskkillens Premium Laxfilé – 500 g
  • Dill knippa – 1 st
  • Salt
  • Peppar mald
  • Ägg – 3 st
  • Vispgrädde – 3 dl

Instruktioner

Servering 100 g skirat smör Garnering färsk spenat ärtskott 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 8 minuter. Häll bort vattnet och lägg ut potatisen på en tallrik så att de svalnar fort. 2. Skiva löken och skär laxen i tunna skivor. 3. Lägg ett ark aluminiumfolie i botten på en springform. Låt folien gå ner över kanten på botten och spänn sedan försiktigt på formens kant. Då blir formen nästan tät. 4. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Finhacka dillen. 5. Smörj formen med en liten klick smör. Varva sedan potatis, lök, lax och dill i formen. Salta och peppra mellan varven. 6. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke och häll ner i pajformen. Baka i ugnen i ca 40 minuter. 7. Servera med skirat smör och garnera gärna med lite färsk spenat och ärtskott.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept