Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lax med sesamfrön och hoisinsås

Enkel lax penslad med hoisinsås och strösslad med sesamfrön. Servera gärna laxen med en grönsaksrik nudelsallad.

Ingredienser

  • Lax – 4 portionsbitar
  • Hoisinsås – 1 dl
  • Sesamolja – 0.5 tsk
  • Sesamfrön (rostade) – 4 msk
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Instruktioner

1. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och rikligt med svartpeppar. 2. Blanda hoisinsås och sesamolja. Pensla fiskarna med detta så de är helt täckta. 3. Strö över sesamfrön och baka i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter på 200 grader. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept