1. Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
3. Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
4. Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
5. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
6. Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.
7. Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
8. Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.