Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Italiensk torsk i panna

Ingredienser

  • Purjolök – 0,5 st
  • Vitlöksklyfta – 2 st
  • Soltorkade tomater – 100 g
  • Tomater – 100 g
  • Svarta oliver utan kärnor – 100 g
  • Olivolja – 1 msk
  • Timjan – 0,5 msk
  • Oregano – 0,5 msk
  • Matlagningsvin vitt – 1 dl
  • Vatten – 1 dl
  • Salt fint – 0,5 tsk
  • Svartpeppar malen – 1 krm
  • Torskrygg från fiskkillen – 600 g
  • Salt fint – 1 krm
  • Svartpeppar malen – 1 krm
  • Smör – 25 g
  • Citron – 0,5 st
  • Basilika färsk – 0,5 st
  • Bulgur – 4 personer

Instruktioner

1. Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 2. Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. 3. Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna. 4. Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min. 5. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min. 6. Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar. 7. Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min. 8. Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering. Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept