Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Ingredienser

  • Pilgrimsmusslor – 12 st
  • Smör
  • Olivolja
  • Russin – 1 msk
  • Kapris – 1 tsk
  • Sherryvinäger – 2 tsk
  • Förstapressad olivolja – 2 tsk
  • Mandelpotatisar – 2 st
  • Olja till fritering
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mjölk – 1,5 dl
  • Vitlöksklyftor – 2 st

Instruktioner

  1. Skär potatisen till chipsen tunt på en skärmaskin eller mandolin. Fritera skivorna gyllenbruna i olja. Salta och peppra.
  2. Koka potatisen till vitlökscrémen mjuk i vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk med en vitlöksklyfta i. Lägg potatisen i mjölken och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
  3. Koka russinen i vatten i några minuter och häll av vattnet. Blanda russinen med kapris, vinäger och olivolja.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i smör och olivolja någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera pilgrimsmusslorna med vitlökscréme och russin. Garnera med ett potaischips.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept