Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Tina fisken.
Koka potatisen i saltat vatten.
Riv skalet fint av grapen. Blanda skalet med gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
Grape- och fänkålssallad: Ansa och skiva rädisor, fänkål (spar dillen från fänkålen) och paprika så tunt som möjligt.
Skär bort skalet och det vita från grapen, skär sedan mellan ”väggarna” ut hinnfria klyftor. Pressa saften ur mellanväggarna. Blanda 2 msk grapesaft med olivoljan (för 4 port). Smaka av med salt, peppar, sambal oelek och eventuellt lite strösocker.
Blanda de skivade grönsakerna och fänkålsdill med grapefiléer och dressingen.
Skär torsken i portionsbitar och krydda med salt och peppar.
Stek fisken i matfettet.
Servera fisken med grape- och fänkålssallad, potatis och gräddfilen.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Tips
Kockknepet: Vill du ha en krispigare sallad kan du lägga rädisan och fänkålen i kallt vatten efter att du har skivat dem. Låt dem dra i cirka fem minuter och blanda dem sedan med resten av ingredienserna.