Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halstrad tonfisk med cajunglaze och spenat- och tomatrisotto

Ingredienser

  • Timjan hackad – 2 msk
  • Oregano torkad – 2 tsk
  • Spiskummin mald – 0,5 tsk
  • Paprikapulver – 1 tsk
  • Cayennepeppar – 1 krm
  • Citronskal rivet – 1 tsk
  • Rapsolja – 2 msk
  • crema di balsamico limon – 3 msk
  • Pinjenötter – 50 g
  • Sharlottenlök – 2
  • Vitlöksklyftor – 2
  • Smör – 2 msk
  • Arborioris – 1,5 dl
  • Paprikapulver – 2 tsk
  • torrt vin – 1 dl
  • Varm hönsbuljong – 7-8 dl
  • Körsbärstomater – 10
  • Babyspenat – 80 g
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

1. Cajunglaze: Blanda alla ingredienser till glazen i en skål. 2. Risotto: Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och lägg åt sidan. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna. 3. Tillsätt ris och fräs ytterligare en stund. Blanda ner paprikapulver, häll på vin. Rör om så vinet kokar in. Fortsätt att späda, lite i taget, med varm hönsbuljong. Rör om då och då, ca 20 min. Fortsätt tills all buljong är slut. 4. Halvera och fräs körsbärstomaterna i smör. Körsbärstomater, pinjenötter och spenat vänds ner i risotton strax före servering. 5. Dela tonfisken i fyra bitar, salta. Pensla dem med glaze. Hetta upp en grillpanna och halstra dem ca 1 minut per sida. Pensla på mer glaze strax före servering.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept