Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grillade tigerräkor – Langostinos a la plancha

Ingredienser

  • Langostinos, oskalade – 500 g
  • Grovsalt
  • Olivolja
  • Citron – 1 st
  • Klippt bladpersilja till garnering
  • Vitlöksklyftor – 2 st
  • Vitt vin – 1 dl

Instruktioner

  1. Häll ca 1/2 – 1 dl olivolja i en stekpanna och hetta upp oljan.
  2. Tillsätt 2 klyftor pressad vitlök om så önskas.
  3. Lägg räkorna i pannan och strö över grovsalt.
  4. Grilla tigerräkorna i max 1 minut på varje sida. Om vanliga räkor används så minska tiden ytterligare. Grilla tigerräkorna i max 1 minut på varje sida
  5. Pressa över en halv citron och häll på vitt vin om så önskas. Rör om och ta bort pannan från värmen.
  6. Lägg upp räkorna på ett serveringsfat och garnera med bladpersilja. Skär upp resten av citronen i klyftor som kan pressas över räkorna för de som önskar. Ett tips: Ha gärna våtservetter till hands efteråt, för räkorna är lättast att äta med händerna.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept