Grillad tonfisk med sallad av färsklök, sparris, ruccola, pinjenötter och salsa verde
november 1, 2023
Ingredienser
4 bitar tonfisk – 800 g
Salt
Olivolja
Sparris – 8 st
Ruccola – 50 g
Rostade pinjenötter – 40 g
Pressad limejuice – 2 tsk
Vitlöksklyftor – 1-2 st
Hackad korriander – 2 msk
Olivolja – 1/2 dl
Små tomater
Instruktioner
Grilla eller stek sparrisen ett par minuter i olja i en het stekpanna eller grill till fin färg. Låt sparrisen svalna något.
Finhacka vitlöken och mortla samman samtliga ingredienser till salsa verden.
Värm grillen eller stekpannan till högsta temperatur. Pensla tonfisken med olja och salta den. Grilla ca 1-2 minuter på varje sida till en kärntemperatur på 30 C.
Finstrimla färsklöken. Blanda samtliga ingredienser till salladen och blanda upp den med salsa verden och flingsalt precis före servering.