Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grillad tonfisk med sallad av färsklök, sparris, ruccola, pinjenötter och salsa verde

Ingredienser

  • 4 bitar tonfisk – 800 g
  • Salt
  • Olivolja
  • Sparris – 8 st
  • Ruccola – 50 g
  • Rostade pinjenötter – 40 g
  • Pressad limejuice – 2 tsk
  • Vitlöksklyftor – 1-2 st
  • Hackad korriander – 2 msk
  • Olivolja – 1/2 dl
  • Små tomater

Instruktioner

  1. Grilla eller stek sparrisen ett par minuter i olja i en het stekpanna eller grill till fin färg. Låt sparrisen svalna något.
  2. Finhacka vitlöken och mortla samman samtliga ingredienser till salsa verden.
  3. Värm grillen eller stekpannan till högsta temperatur. Pensla tonfisken med olja och salta den. Grilla ca 1-2 minuter på varje sida till en kärntemperatur på 30 C.
  4. Finstrimla färsklöken. Blanda samtliga ingredienser till salladen och blanda upp den med salsa verden och flingsalt precis före servering.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept