Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grillad lax med feta, chili och mynta och sötpotatis

Ingredienser

  • Fiskkillens Laxfilè premium – 600 g
  • Salt – 1 tsk
  • Nymalen svartpeppar – 1/2 tsk
  • Majskolvar färska – 4 st
  • Sötpotatis – 500 g
  • Lime – 2 st
  • Fetaost – 150 g
  • Röd chili finhackad – 1 st
  • Mynta korriander eller persilja – 1/2 dl
  • Olivolja – 1/2 dl
  • Pitabröd
  • Turkisk yoghurt

Instruktioner

Sötpotatis, fetaost och mynta är en magisk smakkombination av sött, salt och friskt som passar perfekt som tillbehör till en bit grillad lax och grillade majskolvar. Servera tillsammans med pitabröd, en klick tjock yoghurt och grillad lime Gör så här Skär laxen i fyra bitar (för 4 port), salta och peppra runt om. Dra av majsens blast och knyt ev upp den upptill. Skär sötpotatisen i centimetertjocka skivor och pensla med olja.Grilla sötpotatisen ca 10 minuter och majsen 5–7 minuter, vänd då och då så att den inte bränns. Grilla laxbitarna med skinnsidan upp på väl rengjort galler 7–8 minuter. Låt laxen ligga helt stilla tills den får fin grillyta innan den vänds, annars är det lätt att den fastnar. Dela och grilla limen ca 2 minuter. Starta timerStarta timerStarta timerStarta timerLägg sötpotatisen på ett fat. Smula över fetaost, chili och mynta. Ringla över rikligt med olivolja.   Till servering: Servera med fiskkillens lyxiga laxfilè premium, pitabröd, en klick turkisk yoghurt och grillad lime.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept