Grillad lax med feta, chili och mynta och sötpotatis
oktober 31, 2023
Ingredienser
Fiskkillens Laxfilè premium – 600 g
Salt – 1 tsk
Nymalen svartpeppar – 1/2 tsk
Majskolvar färska – 4 st
Sötpotatis – 500 g
Lime – 2 st
Fetaost – 150 g
Röd chili finhackad – 1 st
Mynta korriander eller persilja – 1/2 dl
Olivolja – 1/2 dl
Pitabröd
Turkisk yoghurt
Instruktioner
Sötpotatis, fetaost och mynta är en magisk smakkombination av sött, salt och friskt som passar perfekt som tillbehör till en bit grillad lax och grillade majskolvar.
Servera tillsammans med pitabröd, en klick tjock yoghurt och grillad lime
Gör så här
Skär laxen i fyra bitar (för 4 port), salta och peppra runt om. Dra av majsens blast och knyt ev upp den upptill.
Skär sötpotatisen i centimetertjocka skivor och pensla med olja.Grilla sötpotatisen ca 10 minuter och majsen 5–7 minuter, vänd då och då så att den inte bränns.
Grilla laxbitarna med skinnsidan upp på väl rengjort galler 7–8 minuter.
Låt laxen ligga helt stilla tills den får fin grillyta innan den vänds, annars är det lätt att den fastnar.
Dela och grilla limen ca 2 minuter.
Starta timerStarta timerStarta timerStarta timerLägg sötpotatisen på ett fat.
Smula över fetaost, chili och mynta. Ringla över rikligt med olivolja.
Till servering: Servera med fiskkillens lyxiga laxfilè premium, pitabröd, en klick turkisk yoghurt och grillad lime.