Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratinerad hummer

Ingredienser

Hummer
  • 2 kokta humrar (1/2 per person)
Fond
  • Skaldelar från humrarna
  • 1 lök
  • Smör
  • Vatten
  • 1/2 dl Noilly Prat (alternativt vitt vin)
  • 1/2 röd pepparfrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Socker
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • Salt
Bechamelsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven grevéost
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • Salt
Kantareller
  • 2 dl kantareller
  • Smör
 

Instruktioner

Dela hummern i två delar samt knäck klorna, tärna köttet och sätt det åt sidan. Spara hummer sidorna och använd övriga skaldelar till fondkoket. Hacka löken, vitlöken och stek i smör. Tillsätt skalet och stek i 5 minuter. Ta sedan i Noilly Prat, tomatpuré och vatten så att det täcker skalen. Koka i 20 minuter. Sila av skalen och koka samman det hela. Smaka av med cognac och eventuellt salt. Smält smöret och tillsätt mjölet, mjölken samt grädden. Rör ner hälften av den rivna osten. Koka tills konsistensen är något tjockare än filmjölk. Smaka av med hummerfonden och rosépeppar. Stek kantarellerna i smör så de blir varma och får färg. Fyllda hummerhalvor Blanda svamp och den tärnade hummern. Dutta i sås i bottnen på hummerskalen och fyll på med svamp/hummer-blandning. Toppa med mer sås samt den rivna osten. Gratinera hummern i 250 grader tills ytan är gyllene.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept