Servering
ev färsk timjan
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och skala rotfrukterna och äpplet och skala rödlöken. Kärna ur äpplet. Dela allt i mindre klyftor. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka så att allt är färdigt.
3. Skiva gul lök och vitlök tunt och stek i en stekpanna tillsammans med fryst spenat i ca 10 minuter tills spenaten har tinat. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör ett snitt längs med laxen och fyll med spenatfräset och smulad fetaost. Tillaga sedan i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
5. Lägg smöret i en kastrull och smält på hög värme, vispa med en visp tills det slutat bubbla och smöret fått en fin gyllenbrun färg. Dra bort det från värmen och rör ner timjan.
6. Servera ugnsrostade rotfrukter tillsammans med fylld lax och brynt smör. Garnera gärna med färsk timjan.
Servering
ev färsk timjan
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och skala rotfrukterna och äpplet och skala rödlöken. Kärna ur äpplet. Dela allt i mindre klyftor. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka så att allt är färdigt.
3. Skiva gul lök och vitlök tunt och stek i en stekpanna tillsammans med fryst spenat i ca 10 minuter tills spenaten har tinat. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör ett snitt längs med laxen och fyll med spenatfräset och smulad fetaost. Tillaga sedan i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
5. Lägg smöret i en kastrull och smält på hög värme, vispa med en visp tills det slutat bubbla och smöret fått en fin gyllenbrun färg. Dra bort det från värmen och rör ner timjan.
6. Servera ugnsrostade rotfrukter tillsammans med fylld lax och brynt smör. Garnera gärna med färsk timjan.