Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Friterad torskrygg med polenta och röra av blandsvamp

Ingredienser

  • Fiskkillens torskrygg – 4 st portionsbitar
  • Mjöl till panering
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Kruspersilja
  • Kantareller
  • KarlJohan svamp
  • Taggsvamp
  • Gul lök – 1 liten
  • Persilja
  • Smör
  • Kycklingfond – 500 ml
  • Mjölk – 375 ml
  • Snabbpolenta – 170 g
  • Parmesanost – 20 g
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Lagerblad

Instruktioner

Skär till fyra bitar torsk, peppra, salta och mjöla dessa lägg åt sidan Hacka en gul lök fint, stek i smör med lite socker, tillsätt hackad svamp som på bilden och stek på hög värme så att vätskan försvinner Ställ svampen åt sidan Värm buljong och mjölk lägg i timjan, rosmarin och lagerblad låt det hela stå och dra en kvart. Ta bort kryddbuketten, värm blandningen och vispa ner polentan i vätskan, koka i 2-3 minuter. Rör ner smör och ost och smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan Försök att värma olivolja under tiden för att fritera fisken kolla så att temperaturen inte blir för hög, fritera persiljan till den blir tyst ( det fräser som bara den när man lägger ner den i den varma oljan ) Lägg därefter i fisken och fritera på båda sidor om inte oljan täcker, cirka 2-3 minuter på var sida. Kolla temperaturen med en termometer för att se när fiske är klar cirka 45 grader. Värm på svampen och servera som på bilden, häll gärna en kryddig olivolja på, helst italiensk Att dricka till: Förslags vis en Le Busche, 2007, Umani Ronchi, Marche, IGT, Italien, Sn: 94420, 119 kronor

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept