Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fiskkillens sallads nicoise med grillad lax

Ingredienser

  • Olivolja – 0,5 dl
  • Balsamvinäger – 2 msk
  • Dijonsenap – 2 msk
  • Honung – 1 tsk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatis – 600 g
  • Ägg – 2 st
  • Fiskkillens utsökta laxfile premium – 500 g
  • Olivolja
  • Cocktailtomater – 0,5 ask
  • Gurka – 0,5 st
  • Salladsmix – 1 ask
  • Oliver – 1 burk

Instruktioner

1. Sallad: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 min, eller tills de känns färdigkokta. 2. Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7- 8 min från de att vattnet har börjat koka. Detta varierar lite beroende på spis. Spola dem sedan kalla, skala och skär dem i skivor. 3. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skölj salladen. 4. Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Salta och peppra på båda sidor. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor. 5. Dressing: Vispa ihop olja, balsamvinäger, senap och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. 6. Montering: Blanda samman kokt potatis, sallad, tomat, oliver och gurka med dressingen. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept