Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fiskkillens fiskgratäng torskrygg, dill och citron

Ingredienser

  • Torskrygg – 600 g
  • Citron – 1 st
  • Mjölig potatis – 800 g
  • Grädde – 2 dl
  • Ägg – 1 st
  • Smör – 25 g
  • Vetemjöl – 2 msk
  • Fiskspad + vatten – 2 dl
  • Hackad dill – 1 dl
  • Salt
  • Vitpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och pressa över citron. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugnen i 15 min. Skala, skiva och koka potatis under tiden. Låt potatisen ånga av medan du gör såsen. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet så att du får en slät röra. Häll i fiskspadet från formen, vatten och grädde lite i taget. Koka 3 min under omrörning. Ta av från värmen, vänd ner dillen och smaka av med citron, salt och peppar. Slå såsen över fisken. Mosa potatisen och blanda med grädde, smaka av och blanda ner ägget. Spritsa eller klicka moset runtom fisken. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills moset fått fin färg.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept